Uncategorized

Tusener å spare på bilforsikringen

Du har akkurat tatt lappen for første gang og endelig fått seg egen bil, men får sjokk når du hører prisen på forsikringen. Ha litt is i magen. Innhent flere tilbud. Det er store forskjeller i markedet.

 

For nye sjåfører er det ekstremt viktig å velge rett selskap. Har du akkurat fått førerkort sier det seg selv at du ikke har rukket å opparbeide en solid bonus. Likevel kan det hende et lokalt forsikringsselskap vil vurdere deg annerledes, ut fra en rekke faktorer. Her er det penger å spare.

Lovpålagt

Mange unge tenker ikke på at en bilforsikring er en veldig individuell forsikring der prisen varierer etter mange faktorer som  type bil, kundens alder og en rekke andre ting. Den enkelte forsikringskonsulent har anledning til å gi bedre tilbud og bonus dersom vedkommende mener det er forsvarlig.

 

Ansvarsforsikringen er en lovpålagt forsikring som erstatter skader på ting eller mennesker påført av deg og ditt kjøretøy. Har den nye bilen din ikke alt for høy verdi vil du mest sannsynlig bli anbefalt å tegne en såkalt delkasko som omfatter tyveri, brann og visse skader. Delkasko er billigere enn kasko, men dekker ikke like mye, spesielt ikke skader på egen bil.

Type forsikring

Full Kasko dekke skader på eget kjøretøy som følge av rene uhell som utforkjøring, skrensing inn i trær og bygninger, velt og andre former for sammenstøt. Kasko  er den mest populære forsikringsordningen, uavhengig av selskap, men den er ofte for dyr for førstegangs bilister.

 

Du bør straks se på hvilke behov du og bilen har sammen. Det neste du må gjøre er å bruke disse opplysningene til å sammenligne ulike tilbud fra forskjellige forsikringsselskap, slik at din nye avtale passer deg både praktisk og økonomisk.

Jungel av tilbud

Nordmenn generelt ikke flinke til å bytte bank og forsikring. Oppegående nettsider i våre naboland som seam.fi, har for lengst forstått at lojalitet aldri lønner seg når det gjelder bilforsikring. Selskapene forsøker å tjene så mange penger som mulig.

 

Heldigvis finnes det nettsteder som har generatorer der du kan sette inn dine opplysninger for å sammenligne priser fra en rekke selskap. Nettsider har tester og kårer hvert år de beste og de billigste bilforsikringene. Helt enkelt er det likevel ikke fordi folk har forskjellig alder. bosted, bil, yrke, kjørelengde og en rekke andre ulikheter, slik at testene i mange tilfeller er ubrukelige.

 

Hovedsakelig ser alle forsikringsselskap på følgende detaljer

 

 • Din alder
 • Tidligere bonus
 • Tidligere historikk
 • Hvor du bor

 

De ser også på hva som ønskes forsikret. Forsikringsselskapet har egne lister som de benytter for å finne ut en del viktige detaljer:

 

 • Mange skader på denne biltypen?
 • Alder
 • Listepris
 • Tilstand
 • Ekstrautstyr
 • FG-godkjent alarm
 • Hvor skal bilen parkeres?

Tusener å spare

Forsikringsselskapet vil spørre deg om hva du akter å gjøre med bilen. Det er stor forskjell på å kjøre til og fra nærbutikken, enn frem og tilbake på en skogsvei som myldrer av elg og anleggsmaskiner. Selskapet vil be om kjørelengde og kjøreforhold.

 

Skal du ha ansvar, delkasko eller full kasko? Hvor stor egenandel kan du betale dersom uhellet først er ute. Desto høyere egenandel, desto lavere forsikring.

 

Forsikringsselskapene opererer med forskjellige metoder for å beregne din pris, og benytter forskjellig risikovurdering. Prisene varierer med flere tusen kroner. Innhent derfor alltid tilbud på bilforsikring fra flere selskaper.