Uncategorized

7 ting du kan glede deg til når du får lappen

Hvis du er i prosessen å skulle skaffe deg førerkort, så har du mye å glede seg til. Reisen dit kan føles lang, men den er definitivt verdt det. Du får mye frihet når du har lappen, og det er en rekke ting du endelig kan få lov til å gjøre.

Kjøre til venner

Selve grunnen til å ta førerkort, er jo at man skal kunne kjøre bil alene, og ikke mist kjøre dit du vil. Da kan du kjapt og enkelt ta en tur til venner, der dere kan spille spill, se på fotball og tippe på odds for eksempel. Du trenger ikke lengre å be foreldre om å kjøre deg, eller å ta kollektivt transport. Nei, hvis du er så heldig å ha bestått førerprøven, og du har en bil til rådighet, så kan du bare kaste deg inn i den, og være hos venner på et blunk.

Ikke mer kjøretimer

Mange synes det er gøy å kjøre bil, og har kanskje likt reisen fram mot førerkortet. Så lenge du har en god kjørelærer, noen å øve med og viljen til å lære reglene, så kan tiden før lappen være en som føles bra. Likevel er det deilig å være ferdig når man først har fått lappen, og følelsen av å si farvel til kjørelæreren din etter bestått førerprøve og teoritentamen, kan nærmest ikke beskrives. Du trenger ikke lengre å ha en foreldre i passasjersetet som forteller deg hva du skal gjøre, og du trenger heller ikke å bruke kveldene på å kjøre med en kjørelærer.

Gyldig legitimasjon

En annen fordel med lappen, som ikke så mange snakker om, er å få en gyldig legitimasjon. Dette er godt å ha med seg på butikken eller på utesteder, og du kan til og med reise en rekke steder, kun med førerkortet ditt! Flere og flere banker velger å droppe bilder på bankkortet, som tidligere har vært en populær form for legitimasjon for mange. Når du har bestått førerprøven derimot, kan du vise ditt nye førerkort når du trenger det, og vi lover at det vil føles litt ekstra godt.

Friheten ved å kjøre

Når man er i gang med å ta lappen, så hører man ofte om “friheten” ved å ha førerkortet. Det kan kanskje være litt vanskelig å forestille seg når man har kjøretimer eller øvelseskjører, men med en gang du har fått lappen i hånden, og har muligheten til å kjøre bil helt alene, så vil du nok skjønne det. Det er nemlig noe helt annet å sitte alene i en bil og kjøre, og vite at du når som helst kan hente venner, dra på butikken eller bare ta en roadtrip.

Spontane kjøreturer

Det er mye som er praktisk ved å få lappen, du kan jo kjøre hvor som helst. Dette er også det mange synes er så befriende, og du kan nå stå til rådighet dersom man skal kjøre til hytta, levere venner og famille steder, eller å kjøre til butikken. Likevel er det de spontane turene som mange synes er aller mest spennende. Tanken på at du når som helst kan hoppe i bilen og kjøre en tur til butikken, eller bare rundt i nabolaget er en god følelse, og det er en av de mange gode grunnene til å ta lappen.

Ikke mer taxi

Til tross for at både drivstoff og strøm har økt i pris, så er det likevel penger å spare ved å skaffe seg førerkort på bil. Nå trenger du nemlig ikke lengre å ta taxi, men du kan kjøre selv! Det er også en fordel for venner og familie, dersom dere er på fest eller hos venner, og ikke vil ta en taxi hjem. Da skal føreren av bilen selvsagt være edru for å kunne kjøre.

Det er faktisk færre unge som tar førerkort i de store byene, noe vi synes er trist. Det kommer så mye godt med av å ta lappen. Ikke bare har du muligheten til å kjøre hvor du vil, hjelpe når det trengs bil og ta deg en kjøretur når det måtte passe, men du vil også oppleve en enorm frihet av å kunne kjøre alene, noe kun førerkortet kan gi deg.