Uncategorized

Dette bør du tenke på dersom du skal leie en bil

Er du på jakt etter en leiebil til ferien eller til hverdagsbruk? En leiebil kan være et godt alternativ for deg som ikke ønsker eller har råd til å kjøpe din egen bil og et lønnsomt transportalternativ for deg som skal ut å reise, men det finnes likevel noen ting som er viktig at du er klar over før du signerer leiekontrakten. Først og fremst er det viktig at du finner frem til et trygt selskap. Den beste måten å gjøre dette på er selvfølgelig ved å lese om andre kunder sine erfaringer. Her finner du en oversikt og anmeldelser om selskap som driver med biltjenester som vil gjøre det mye enklere for deg å velge det beste alternativet for deg.

Sørg for at du har kontroll på forsikring og egenandel
Før du undertegner en leieavtale med et bilutleiefirma så er det viktig at du leser nøye gjennom kontrakten og forsikrer deg om at den inkluderer de riktige forsikringene, og at du er dekket for egenandel. Vær oppmerksom på at enkelte selskap kan prøve å inkludere forsikringer du ikke har bruk for. Det er også viktig at du har kontroll på hvem som skal kjøre bilen. Dersom dere er flere sjåfører så må dere sørger for at forsikringen dekker alle personene. Alder har også noe å si da det som regel er dyrere med en forsikring til en fører som er under 25 år.

Sjekk bilen for skader før du tar den i bruk
Når du inngår en avtale for en leiebil så vil du bli bedt om å dekke skader som oppstår etter at bilen har blitt brukt av deg. Her er det derfor viktig at du og leiebilfirmaet går grundig over bilen på forhånd for å kontrollere at eventuelle skader som allerede finnes på kjøretøyet er registrert slik at du ikke ender opp med å måtte betale for skader som ikke ble gjort av deg. De fleste bilutleiefirmaene vil gi deg et skjema med alle skadene som allerede finnes på bilen slik at du bare trenger å sjekke at det ikke finnes noen skader som ikke er oppført på listen.

Velg den rette bilmodellen for ditt behov
Noe annet som er lurt å tenke på er hvilken type bil som passer best for ditt behov. Du trenger gjerne en helt annen bil dersom du for eksempel skal på familieferie med barn, enn om du skal på en parferie med kjæresten. Tenk derfor over hvor stor plass du trenger til både personer og eventuell bagasje, hvilket terreng du stort sett skal kjøre i og hvilket tilbehør du ønsker at bilen skal inkludere.

Gå nøye gjennom leiekontrakten
Husk å gå grundig gjennom kontrakten og les alt som står med liten skrift. Det er både kjedelig og frustrerende dersom noe kommer overraskende på deg når du skal betale. Spør betjeningen om alle eventuelle gebyrer eller avgifter som kommer i tillegg til prisen.

Ved å følge disse tipsene så kan du føle deg mye tryggere når du skal inngå en leiekontrakt for en bil. Vær oppmerksom på alle små detaljer, sjekk bilen godt og ikke glem å lese anmeldelser om andre kunder sine erfaringer med selskapet!