Blogg

Slik unngår du å sovne bak rattet

Sliter du med å sove om natten, og fører det til at du ofte blir trøtt når du kjører bil? Da kan faktisk tilfellet være at du sover i feil type seng, og at det kanskje er på tide å vurdere å gå til innkjøp av en helt ny seng. Men når det er sagt, så er ikke sengekjøp ren plankekjøring det heller. Det er jo så mange valgmuligheter rundt omkring på møbelmarkedet!

 

En av valgmulighetene er kontinentalseng eller dobbeltseng som det også kalles, men da kommer det berømte spørsmålet de fleste stiller seg når en kjøpsprosess innebærer å ta et valg mellom det ene eller det andre. Hva er egentlig en kontinentalseng? Kontinentalsengen er en seng konstruert med tre lag madrasser. Det vil si at på en slik seng finner du sengebunnen nederst, en mellommadrass i midten og en overmadrass øverst.

 

Komfortabilitet er viktig

Kontinentalsengen er utvilsomt litt dyrere enn det en vanlig og enkel rammemadrass fra JYSK vil være, men etter litt betenkningstid bestemmer du deg kanskje for det er en god investering til tross for det.

 

Da dukker det gjerne opp enda flere spørsmål som bør tas stilling til. Hva burde man tenke på mens man jakter på hva som er den rette sengen for akkurat deg eller dere? Hva er det som skiller kontinentalsengen fra de andre sengene på markedet? En vanlig seng består som regel av bare en sengeramme med en springfjærmadrass, i tillegg til at du kan kjøpe en overmadrass hvis du ønsker det.

 

En kontinentalseng består som sagt av tre lag madrasser. Dessuten er fjæringen i en kontinentalseng dyp, noe som fører til mindre trykk mot kroppens muskler og ledd. I motsetning til f.eks. en vanlig rammemadrass, så er kontinentalsengen høyere enn en vanlig seng.

 

Det er en stor fordel ettersom det vil føre til at det er mye lettere både å stå opp og legge seg igjen om kvelden, ettersom det ikke er en like stor kraftanstrengelse som det ville vært med en lav seng.

 

Sengen er mer enn et møbel

Det er i tillegg svært viktig å huske på at en seng er mye mer enn bare et møbel. Sengen er nesten like viktig som det mat og drikke er, ettersom du er avhengig av å sove godt og våkne uthvilt hver morgen. Det gjelder uavhengig av livssituasjon og hva hverdagen din består av, enten du er student, arbeidstaker eller familieperson.

 

Alle disse livssituasjonene kommer med forpliktelser, og da er det helt avgjørende å få slutt på søvnproblemene slik at man i stedet kan få seg en god natts søvn. Da føler man seg så mye bedre når man våkner opp igjen, og det er mye enklere å være 100% til stede der du skal være i dagliglivet ditt.

 

I tillegg til å være et sted hvor du sover godt, kan kontinentalsengen også brukes til andre ting. Kontinentalsengen er det perfekte sted å sette seg ned med en god bok i fanget, eller for

 

slappe av med favoritt TV-serien din. Det kan også kalles å ta livet litt med ro, og det er noe som vil føre til at du er mye mer uthvilt, og dermed unngår du å sovne bak rattet.