Blogg

Luftavfukter til din bil

En luftavfukter er perfekt for deg som er lei av mye korrosjon i bilen. Dette er spesielt vanlig på metalloverflater. I verste fall kan dette føre til vond lukt over tid. En annen konsekvens av for mye korrosjon, er at kjøretøyets vinduer kan dugge. Dette kan være en irriterende opplevelse om du ikke har tid til å vente til duggingen avtar.

Dersom du har problemer med dugg på bilvinduene, kan det være lurt å vurdere en luftavfukter. Ved bruk av en luftavfukter vil du effektivt bli kvitt dette problemet. Du kan også gå til anskaffelse av en luftavfukter som avgir lukt. Slik får du både en luftfrisker og luftavfukter på en gang.

Effektiv avfukting

Det finnes mange typer luftavfuktere som kan fungere i din bil. Du kan gå til anskaffelse av en vannabsorberende beholder. Dette er beholdere som er tilpasset i tekstilposer eller kopper. En slik beholder vil ikke ha behov for strøm eller mye plass. Dette er derfor en praktisk måte å bekjempe fukt i bilen på.

En effektiv luftavfukter plasseres normalt på bilens koppholder eller dashbord. Du kan også benytte en luftavfukter som virker ved bruk av strøm fra bilen. Dette er derimot en større versjon av luftavfukter, som gjerne krever mer plass i bilen. En luftavfukter som bruker strøm kan passeres der du vil.

Velg riktige stoffer

Når du skal benytte deg av en luftavfukter i bilen, er det viktig at den tørker fort. Det anbefales da å benytte stoffer som absorbere fukten med en gang. Silkagel er et materiale som absorberer opp mot 1/3 av sin egen vekt. I tillegg er dette et materiale som tørker raskt.

Bambuskull er et annet materiale som ofte brukes i forbindelse med luftavfukting. Dette materialet klarer å absorbere fukten. Deretter tilbakeføres et lavere nivå av fukt i luften. De fleste luftavfuktere leveres i et stilfullt design, for at du skal kunne matche med fargene på bilens inventar.

Gjenbruk av Luftavfukter

En luftavfukter trenger ikke å koste mye. Den leveres i mange ulike prisklasser. I tillegg kan du effektivt tørke den, for slik å bruke den på nytt igjen. Det kan derfor være lurt å gå til anskaffelse av en med farger og design, som du liker.

Derimot må ikke noe fjernes fra luftavfukteren når den skal gjenbrukes. Fyllet må være igjen for at den skal fungere tilstrekkelig. Mange av luftavfukterne skifter farge når den er full. I utgangspunktet er den designet for at den ikke skal avgi flekker eller fuktskader.

Tørk den i mikrobølgeovnen

De fleste luftavfuktere kan brukes om igjen, om du ønsker dette. Du vil da spare både miljø og penger. Det anbefales derfor at du leser bruksanvisningen nøye. Enkelte luftavfuktere skal tørkes i mikrobølgeovnen. Andre luftavfuktere skal tørke i solen eller over tid.

Når luftavfukteren har tørket, kan du plassere den tilbake til der den sto. Sørg for at du har sjekket at alle funksjoner virker som de skal. Du kan da være sikker på at den virker effektivt mot fukt i bilen din en gang til.