Uncategorized

Kule 12 volt ting til bilen

Fjell og vidde passerer mil etter mil. Heldigvis kan du plukke ut en iskaffe eller en cola fra ditt hjemmelagde 12v kjøleskap i bilen. Faktisk er det ganske mange ting du kan montere selv uten å være spesielt teknisk anlagt.

 

Stadig flere unge oppdager at det nå er i salg utrolig mange rare saker og ting til bilen. At bilen er gammel er ingen hindring. Gamle nostalgiske kassettspillere og andre ting kan få nytt liv ved hjelp av moderne teknologi.

Nattsyn og radar

Selv de beste sjåfører kan slite med å se om natten, uavhengig av værforhold, og da er det er flott å ha litt hjelp. Det finnes mange Night Vision systemer som kan vise en nesten fullt opplyst  vei fremover, og de virker fem hundre meter foran bilen.

 

Har man avtalt time hos jkwebdesign.fi, eller noen som skal hjelpe deg med å få fart på firmaet har du ikke tid til å bli tatt i fartskontroll. Da kan en radar detektorer være tingen.

Gode dekk

Regulatoren som sørger for korrekt trykk i dekkene dine er nesten genial. Som kjent slites korrekt oppblåste dekk jevnere, og øker dermed levetiden til gummien din, og senker drivstofforbruket.

 

I stedet for å stoppe på bensinstasjonen og stå i kø for å bruke en håndholdt trykkmåler, kan du selv installere en Bluetooth-måler som gir denne informasjonen direkte til smarttelefonen din. Slike apper er enkle å bruke og installasjonen er en lek.

Dashcam og TV

Et godt dashcam har blitt mer og mer allemannseie i dag. Det er et eksepsjonelt godt verktøy for å finne ut hva som skjedde, og dessuten fordele skyldspørsmålet etter en bilulykke. Enheten tar bilder og registrerer GPS-posisjonen din for å vise når,hvor og hvordan ulykken skjedde.

 

Det er også mange ting man kan installere som ikke er helt nødvendige, men som likevel kan gi mye glede. En kaffetrakter er koselig på langtur. Det samme er et ekstra underholdningssystem til ungene i baksetet. Det finnes en rekke android baserte modeller som er veldig lette å installere.

Kassett adaptere

Har du kjøpt veteranbil trenger du ikke bytte ut den gamle kule kassettspilleren. I dag får du vanvittig tøffe Bluetooth baserte kasetter som passer inn i de gamle kassett leserne. Adapterene gir en helt ny dimensjon til en gammel bil. Dessuten får den folk til å sperre opp øynene når du skyver inn en museumsgjenstand i sprekken.

Enklere enn du tror

Mange synes elektriske anlegg ser veldig innviklede ut, men i biler er det helt motsatt. Tolv volts batterier og tilkoblingen til disse er generelt veldig enkle. Alt man trenger er en rød ledning fra batteriets plusspol som strekkes til en tilsvarende plusspol på det du ønsker skal virke i bilen din. Husk bare en svart ledning tilbake til batteriets minuspol, på fagspråket kalt jord.

 

I virkeligheten skjer det ikke akkurat slik. Det er ofte enda enklere, ved at man gjerne bygger seg en terminal slik at det bare går en rød ledning fra batteriets plusspol til et sentralt sted i bilen. Herfra kan du så strekke korte kabler til det du måtte ønske.

 

Noen mennesker beskytter dingsene med sikringer og fuse paneler, men ofte er det unødvendig da gjenstandene enten har innebygget sikring eller er så billige at en slik forsikring er helt unødvendig.