Blogg

Er det lov å sove i bilen sin?

Er du blant dem som lurte på hvordan du kunne unngå å sovne bak rattet og ble rådet til å kjøpe en splitter ny kontinentalseng? Det virket kanskje som verdens beste idé når du leste artikkelen, men når sengen omsider var kommet i hus og du hadde sovet i den noen dager, så ble det veldig tydelig at problemene fremdeles var der.

 

Å kjøpe en ny seng er nok et stort steg i riktig retning, men som du nå har erfart så er det ikke alltid at det fungerer heller. Det har imidlertid ført til at nye spørsmål har dukket opp i hodet ditt, og et av dem er ganske enkelt: Er det lov å sove i bilen sin?

 

Her er løsningen for bedre søvn

Det kommer selvsagt helt an på omstendighetene rundt det å sove der. Å ta en liten høneblund med motoren avslått mens man er på langtur, vil sannsynligvis være helt i orden. Det skader nok ikke, men å sove i bilen over en lengre periode er noe helt annet. Så hvis utgangspunktet er å ta en liten høneblund, bør du uansett være forberedt. En av disse forberedelsene kan være å skaffe seg en vektdyne til å ha liggende i bagasjerommet, i tilfelle du plutselig skulle trenge det.

 

Hvis du ikke allerede har hørt om det, så lurer du kanskje på hva en vektdyne er, og det skal denne artikkelen forsøke å fortelle deg. En vektdyne kalles mye forskjellig, og i tillegg til vektdyne kan du også kalle det kuledyne eller vektteppe uten at det blir feil. Men bortsett fra av at produktet har flere navn, så vil du nok like å vite hva det er som gjør vektdynen så spesiell.

 

En vektdyne er en ekstra tung dyne som er fylt med glassperler. Glassperlene fører til at dynen former seg etter kroppen og gir et beroligende trykk. Presset som skapes mot kroppen kalles DPTS eller ‘’Deep Pressure Touch Stimulation’’, og det bidrar til økt frigivelse av hormoner i kroppen. Frigivelsen av disse hormonene bidrar så til å skape velvære og den som bruker dynen får forbedret søvnkvaliteten sin.

 

Opplev fordelene, og kjør tryggere

Forbedret søvnkvalitet har dessuten en utelukkende positivt effekt på mange av menneskene som sliter med sykdommer hvor mangel på søvn er et stort problem. Noen eksempler på slike sykdommer er angst, depresjon og ADHD.

 

Med andre ord, så høres en vektdyne veldig behagelig ut på flere områder. Men til tross for det og hvor vidt det er lovlig eller ikke å sove i bilen sin, så tror vi at du trygt kan konkludere med at det beste alternativet er å sove i sengen hjemme hos deg selv.

 

Det beste er nok å kjenne etter om du er trøtt eller ikke før du setter deg i bilen, og hvis du er det så bør du la være å kjøre eller få noen du kjenner til å kjøre deg dit du skal. Hvis du derimot ikke har disse alternativene, så skader det som sagt sannsynligvis ikke å ta seg en liten høneblund underveis så lenge du husker å skru av motoren.