Blogg

Ekstralys til bilen din

Det er alltid en fordel å kunne se veibanen når du kjører på kveldstid. Det kan derfor være smart å investere i ekstra lys til bilen din. Ekstralys lyser opp veibanen, slik at du kan nyte mørkekjøringen. Ekstralys vil bidra til at du kan se om veibanen er våt. Du slipper da å møte på noen overraskelser når du kjører bil.

Det er ikke sikkert at du har vurdert å montere ekstra lys på kjøretøyet ditt. Derimot kan dette være en investering som du ikke kommer til å angre på. Det trenger heller ikke å være dyrt å montere ekstra lys. Du kan da glede deg over å kjøre trygt på norske veier, uansett når de er på døgnet.

Oppgrader bilen med fjernlys

En oppgradering av fjernlys er en god ide, om du ønsker å se bedre når du kjører i mørket. Dette er en investering som vil gi deg bedre sikt på lange avstander. Dine ekstra fjernlys kan monteres i bilens støtfanger. Her kan du med fordel benytte LED bjelke, for å øke lysstyrken på bilens lys.

Dersom du monterer en bar eller bjelke i støtfangeren, vil du ikke endre bilens utseende. Det er viktig at det ekstra fjernlyset er E-merket. I tillegg må det være godkjent for bruk på norske veier. Det finnes mange gode alternativer til ekstra fjernlys i det norske markedet. Du finner derfor alltid en løsning som passer.

Forny bilen med LED eller xenon

Du kan også velge å oppgradere bilens originale lys. Dette kan gjøres ved bruk av LED eller xenon. Av disse to alternativene er det xenon som gir den beste effekten. Derimot er LED et godt alternativ om du ønsker en forbedring av lysene på bilen.

Ved å benytte bilens originale lykter endrer du ikke utseende til bilen. Her får du lys i den beste kvaliteten, og som varer lenge. Du kan velge å montere både fjernlys og nærlys, for å få den optimale effekten. Ekstralys utgjør en stor forskjell på kveldstid hele året rundt.

Velg riktige merker

Det anbefales at du vurderer flere merker og prisklasser, når du skal gå til anskaffelse av ekstra lys. Norske forhandlere tilbyr ekstra lys som kan brukes på norske veier. Du får god effekt ved bruk av LED bar og tusenmetere i alle prisklasser. I tillegg til LED lys, er også halogenpærer et utmerket alternativ til den kresne.

Du kan også finne ekstralys som har blitt laget spesielt til ditt bilmerke. De fleste biler krever ekstra tilpasning i forhold til bruk og montering av lys. Du bør derfor være sikker på at du bruker ekstralys, som fungerer perfekt til ditt kjøretøy.

Montering av ekstralysene

Dersom du ikke liker tanken på å montere ekstralysene selv, kan du oppsøke et kvalifisert verksted. Bilforhandlere kan sannsynligvis gi deg tips angående både ekstra lys og montering. Når ekstralysene monteres riktig, vil du oppnå en utmerket effekt.

Ekstralys på bilen gjør at du effektivt kan se veibanen når det er mørkt ute. Dette er derfor en investering som kan bidra til å øke sikkerheten på veien.